Со оглед на тоа што Intel Sandy Bridge е доволно долго на пазарот, слободно можеме да заклучиме дека компатабилните матични плочи се доста зрели со многу напредни опции, така да која плоча и да ја одбереме горе-доле сите се задоволителни и која и да ја одберете нема да погрешите. Со претставувањето на Intel Z68 чипсетовите […]

Прочитај повеќе

Не се iPad, но седум и десет-инчниот Archos таблет компјутер е поефтина Android 2.2.1 опција која е одлична за читање и прегледување на веб сајтови. Archos 101 е еден од најголемите вакви уреди на пазарот, поголем и од 9.7-инчниот iPad. Иако е голем, сепак уредот е доста тенок, само 12mm, односно 10mm за 7-инчниот модел, и тежат само 480 грама, односно Аrchos 70 тежи само 300 грама.

Прочитај повеќе