Играчите на Foldit за десет дена го одговорија прашањето кое десетина години претставуваше енигма за научниците. Откривањето на структурата на ензимoт M-PMV, кој има слично однесување со ХИВ вирусот, во иднина може да има клучна улога во пронаоѓање на лек за оваа болест. Гејмерите успеаа да ја пронајдат формата на ензимот за чие одржување е […]

Прочитај повеќе