Apple потврди дека ќе работи со кинеските партнери и производители за да ги подобри условите за работа и сместување на работниците кои, според извештајот на China Labor Watch, спијат на под, се бањаат со кофи и се сместени по 12 луѓе во една спална. Во извештајот на организацијата за човекови права, направен со тајни инспектори […]

Прочитај повеќе

Microsoft стапи во договор за откупување на патенти и лиценци со тајванскиот производител на електроника Pegatron кој работи со Android и Chrome OS уреди. Детали од зделката не се објавени, но се знае дека Pegatron ќе му плаќа на Microsoft да користи технологии кои се користат во е-читачи, паметни телефони и таблет компјутери кои работат […]

Прочитај повеќе

Секој ден излегуваат нови гласини поврзани со излегувањето на најновиот Apple производ, iPhone 5. Овој пат, DigiTimes известува дека Apple ја најмиле тајванската компанија Pegatron да испорача 10 милиони iPhone 5 телефони. Според ненаведени извори оваа бројка ќе биде испорачана во септември, што би значело дека iPhone 5 би требало да се појави на пазарот […]

Прочитај повеќе