SuperFounders Skopje ја стартува четвртата Start програма во која ќе прими неколку стартапи во рана фаза, кои ќе бидат обучени преку дво-месечна менторска програма да го подобрат продуктот и креираат модел за интернационален бизнис. Рокот за аплицирање е од денес до 5-ти октомври, и ќе бидат примени стартапи и продукти кои се во рана фаза […]

Прочитај повеќе

Започнува четвртата Start програма на акселераторот SuperFounders Skopje. Сите македонски стартапи кои се во рана фаза на развој се поканети да аплицираат за менторство од истакнати претприемачи, тренинг за развивање на бизнис план, и шанса да се претстават на меѓународни стартап настани. „Предност имаат стартапи кои најдобро ги исполнуваат критериумите за избор, наведени на страната […]

Прочитај повеќе

Иако започна како Brainminder, по завршување на Start програмата на стартап акселераторот SuperFounders Скопје, апликацијата на Maрија Наумовска, која ја претстави како „нешто повеќе од класичен потсетник“, се ребрендира во Theremind. Заедно со новото име, апликацијата на која се прават завршните детали, доби и нови функционалности како испраќање на локација до пријателите за да ги […]

Прочитај повеќе

Во среда, 18-ти декември, со почеток во 18:00 часот ќе се одржи Demo Day презентација на стартапите кои се дел од Start програмата на локалниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Пет македонски стартапи кои успешно ја завршија програмата, ќе добијат по 8 минути за презентации и по 7 минути за прашања од панел судиите кои ќе […]

Прочитај повеќе

Вечерва (среда) со почеток во 19:00 часот ќе се одржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje на кој ќе има две предавања за пазарно истражување и продажба, и претставување на осумте локални стартапи кои се приклучија на Start програмата. Стартапите веќе неколку недели работат на креирање на своите апликации и платформи, но се работи и […]

Прочитај повеќе

Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе

Организирана од ново-основаниот македонски акселератор SuperFounders Skopje, истите луѓе кои секоја среда организираат собири за стартапи, Start програмата е наменета да им помогне на македонските програмери и дизајнери да креираат иницијален бизнис план, да направат прототип од својот продукт и да научат да го продадат тој продукт пред публиката и можните инвеститори. Рокот за пријавување […]

Прочитај повеќе

Во среда ќе се оддржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje, на кој ќе се дискутира за „Патот до комерцијален успех на стартап во Македонија?“. Настанот е неформален собир на локални стартап ентузијасти и професионалци кои имаат искуство со формирање на нови компании. Покрај стартап дискусијата, на настанот ќе се презентира првата македонска акселераторска програма […]

Прочитај повеќе