SuperFounders Skopje организира отворен настан за стартапите и сите кои сакаат да работат во стартапи. Поканети се студенти, невработени и вработени ентузијасти да се запознаат одблиску со македонската стартап сцена, и да разговараат со стартапите кои бараат мотивирани луѓе да им се приклучат во тимот. На настанот гостуваат и искусни претприемачи кои ќе делат совети […]

Прочитај повеќе

SuperFounders Skopje ја стартува четвртата Start програма во која ќе прими неколку стартапи во рана фаза, кои ќе бидат обучени преку дво-месечна менторска програма да го подобрат продуктот и креираат модел за интернационален бизнис. Рокот за аплицирање е од денес до 5-ти октомври, и ќе бидат примени стартапи и продукти кои се во рана фаза […]

Прочитај повеќе

Започнува четвртата Start програма на акселераторот SuperFounders Skopje. Сите македонски стартапи кои се во рана фаза на развој се поканети да аплицираат за менторство од истакнати претприемачи, тренинг за развивање на бизнис план, и шанса да се претстават на меѓународни стартап настани. „Предност имаат стартапи кои најдобро ги исполнуваат критериумите за избор, наведени на страната […]

Прочитај повеќе

Започнува и третата Start програма на раниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Програмата, која започнува следната недела ќе има нов формат со повеќе меѓународни собири, барем три презентации пред интернационални инвеститори за најдобрите стартапи, и ментори со искуство од Techstars, Pioneers, Seedcamp. Пријавувањето е до петокот, 17-ти октомври. Стартапите кои ќе бидат прифатени ќе имаат посебни […]

Прочитај повеќе

Во Скопје се одржа првиот интернацонален Dеmо Day на стартап-акселераторот SuperFounders, каде девет стартапи од Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина ги претставија своите идеи пред експертите во надеж да добијат поддршка, менторство и секако финансии да ја реализираат идејата во бизнис. Иако некои од стартапите беа одлични во презентирањето, со добро осмислен бизнис […]

Прочитај повеќе

На 7 јули ќе се одржи првиот интернационален демо ден на SuperFounders. Станува збор за настан каде дванаесеттина стартапии од Скопје, Подгорица, Бања Лука, и можеби Солун, ќе добијат шанса да се претстават, а ќе има и тренинг за стартапи, и неколку експерти кои ќе го споделат своето претприемачко искуство. Стартапите кои ќе се натпреваруваат […]

Прочитај повеќе

Вечерва (среда) со почеток во 19:00 часот ќе се одржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje на кој ќе има две предавања за пазарно истражување и продажба, и претставување на осумте локални стартапи кои се приклучија на Start програмата. Стартапите веќе неколку недели работат на креирање на своите апликации и платформи, но се работи и […]

Прочитај повеќе

Во среда ќе се оддржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje, на кој ќе се дискутира за „Патот до комерцијален успех на стартап во Македонија?“. Настанот е неформален собир на локални стартап ентузијасти и професионалци кои имаат искуство со формирање на нови компании. Покрај стартап дискусијата, на настанот ќе се презентира првата македонска акселераторска програма […]

Прочитај повеќе