Наместо сензор за препознавање на ирисот на окото, Samsung Galaxy S5 ќе се отклучува со отпечатоци на прсти. Јужнокорејскиот гигант повторно ќе биде обвинет дека не е доволно иновативен и дека го копира Apple кој пред неколку месеци го претстави iPhone 5S со TouchID сензор за читање на отпечатоците. Покрај Apple, и HTC веќе објави […]

Прочитај повеќе

HTC го претстави One Max еден ден порано откако слики oд телефонот, кој е поголема верзија од One, се појавија на интернет. Освен големиот 5,9-инчен екран, One Max се истакнува по тоа што е прв Android телефон со сензор за отпечатоци од прсти кој стартува откако Apple го претстави iPhone 5S. Но, за разлика на […]

Прочитај повеќе