Иако е достапна веќе три години на Google Play, со новиот редизајн Православен календар делува како нова апликација. Креаторот Иван Димовски а.к.а Медо, попознат како креатор на TweetsPie и Ooshies, вели дека новата верзија е изработена според Material Design трендот, а се додадени и анимации како блур, затемнување и зумирање. Редизајнот беше направен за да […]

Прочитај повеќе

Ooshies, новата македонска апликација со слатки човечиња кои ве гушкаат, сега е достапна на Google Play. Апликацијата е всушност анимирана позадина на која може да си одберете слатко слонче, мече или слатка желка, кои откако ќе ги кликнете или ве гушкаат или прават некоја интересна анимација. Уште за време на тестирањето доби позитивни оценки бидејќи […]

Прочитај повеќе

За Иван Димоски, неговата TweetsPie апликација за Android и iOS која ги филтрира твитовите и ги прикажува само најретвитуваните, беше најдобрата на стартап натпреварот во Букурешт. Самодовербата во продуктот и презентацијата се исплатеше бидејќи TweetsPie го освои првото место на Droidcon Eastern Europe, една од поголемите регионални конференции за Android на кој што се споделуваат […]

Прочитај повеќе