Кога Драган Варагиќ од Internet Group на неодамнешниот AllWeb MK зборуваше за native advertising и influence marketing, тој како пример ги наведе Coca-Cola Company и нејзиното инвестирање во влијателните блогери во регионов. Идејата зад проектот на Coca-Cola е да се мотивира огласувањето на блоговите преку ангажирање на блогерите кои нема да бидат ставени под притисок […]

Прочитај повеќе

Оддржана пo втор пат, конференцијата за интернет маркетинг AllWeb MK повторно ја наполни салата на City Hall со блогери, огласувачи, маркетинг консултанти и друштвени гуруа, подготвени да слушаат за успешните интернет приказни и новите идеи како „native marketing“. Како и претходното издание, кое помина исто толку успешно, и во петокот имаше оптимизам од говорниците и […]

Прочитај повеќе

Во тек е истражување за навиките, ставовите и однесувањето на Facebook корисниците во Македонија, спроведено според меѓународнa методологија, од Агенција Рејтинг и New Media MK. Резултатите ќе бидат презентирани на втората AllWeb MK која ќе се оддржи на 15-ти ноември. „Истражувањето ќе биде интересно за сите организации или индивидуи кои на еден или друг начин […]

Прочитај повеќе

На 15-ти ноември во Скопје ќе се дискутира за онлајн ПР и интернет маркетинг. Тогаш е закажана втората конференција AllWeb MK со тема „интегрирани комуникации“, на која ќе говорат реномирани експерти од регионот како Немања Ѓуриќ од Coca-Cola Company и Драган Варагиќ од Internet Group. Листата на говорници, која може да ја видите на официјалниот […]

Прочитај повеќе