Инжинер во Twitter, безбедносен аналитичар во UConn и 65 годишен пензионер се профилите на членовите на Anonymous кои се наоѓаат пред суд. Најголем број од членовите на Anonymous кој се обвинети за DDoS напади во 2010 година, не одговараат на стереотипите за хакери, вели The Verge. Антони Тадос е 22 годишен студент на UConn, кој […]

Прочитај повеќе