Во ноември минатата година, Google дозволи креирање бренд страници на друштвената мрежа Google Plus. Oвие Google+ страници се наменети за компании, производи, организации, познати личности итн., и наликуваат на фан страниците на Facebook. Многу македонски компании на почетокот потешко се снаоѓаа во креирањето на фан страница на Facebook за нивниот бренд, производ или фирма и […]

Прочитај повеќе

Google направи неколку промени и подобрувања на опциите на својата друштвена мрежа со цел да привлече повеќе корисници. Се чини дека нема подобро време од сега за нови нешта, бидејќи има доста негодувања против ново-стартуваниот Facebook Timeline. Google ја претстави Volume Control опцијата која иако асоцира на контрола на гласност, сепак се однесува на опција […]

Прочитај повеќе

Локацискиот сервис Fousquare ги стартува бренд страните за компании, организации и издавачи. Foursquare страните, кои се слични на фан страните на Facebook, можат да се брендираат со лого, објаснување и мапа, а корисниците ќе имаат можност да ги следат и да ги добиваат најновите информации од брендот и за други брендови и локации. Следењето на […]

Прочитај повеќе