SuperFounders Skopje ја стартува четвртата Start програма во која ќе прими неколку стартапи во рана фаза, кои ќе бидат обучени преку дво-месечна менторска програма да го подобрат продуктот и креираат модел за интернационален бизнис. Рокот за аплицирање е од денес до 5-ти октомври, и ќе бидат примени стартапи и продукти кои се во рана фаза […]

Прочитај повеќе

Најавен е првиот стартап митап на SuperFounders Skopje во 2015-та година. Освен запознавање со стартапите и вмрежување на претприемачите, главна тема ќе биде Start програмата за менторство на локални стартапи. Програмата е наменета за сите стартапи кои започнуваат со идеја што сакаат да ја реализираат и врз неа да изградат бизнис план, но не знаат […]

Прочитај повеќе

Стартапи останува многу малку време да се пријавите на утрешниот miniWarp настан, организиран од hub:raum и SuperFounders Skopje. Целодневниот настанот ќе се оддржи утре, 4-ти ноември, во клубот на новинари, Скопје, и ќе им понуди на сите кои учествуваат можност да добијат Amazon Cloud сервис во вредност од 5.000 долари, и менторство од интернационална група […]

Прочитај повеќе

Започнува и третата Start програма на раниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Програмата, која започнува следната недела ќе има нов формат со повеќе меѓународни собири, барем три презентации пред интернационални инвеститори за најдобрите стартапи, и ментори со искуство од Techstars, Pioneers, Seedcamp. Пријавувањето е до петокот, 17-ти октомври. Стартапите кои ќе бидат прифатени ќе имаат посебни […]

Прочитај повеќе

Нова среда, нов Startup Meetuп организиран од Superfounders Skopje на кој се поканети сите стартап ентузијасти кои сакаат да научат нешто повеќе околу бизнисот зад овие нови компании. Средбата е дел од Start програмата на која се примени нови шест стартапи, кои се под менторство на искусните Superfounders ментори. Овојпат, на 11-ти јуни со почеток […]

Прочитај повеќе

Стартува втората Start програма во која нови шест македонски стартапи ќе бидат бесплатно менторирани и обучувани од SuperFounders Skopje, со надеж дека ќе можат да станат вистински компании. Овојпат пријавените стартапи се малку поамбициозни од тие од првата рунда, со идеи за краудфандинг платформи до „Иако SuperFounders Start беше прва пред-акцелерациска програма во Македонија, квалитетот […]

Прочитај повеќе

Иако започна како Brainminder, по завршување на Start програмата на стартап акселераторот SuperFounders Скопје, апликацијата на Maрија Наумовска, која ја претстави како „нешто повеќе од класичен потсетник“, се ребрендира во Theremind. Заедно со новото име, апликацијата на која се прават завршните детали, доби и нови функционалности како испраќање на локација до пријателите за да ги […]

Прочитај повеќе

Во среда, 18-ти декември, со почеток во 18:00 часот ќе се одржи Demo Day презентација на стартапите кои се дел од Start програмата на локалниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Пет македонски стартапи кои успешно ја завршија програмата, ќе добијат по 8 минути за презентации и по 7 минути за прашања од панел судиите кои ќе […]

Прочитај повеќе

Вечерва (среда) со почеток во 19:00 часот ќе се одржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje на кој ќе има две предавања за пазарно истражување и продажба, и претставување на осумте локални стартапи кои се приклучија на Start програмата. Стартапите веќе неколку недели работат на креирање на своите апликации и платформи, но се работи и […]

Прочитај повеќе

Brainminder е нова македонска апликација на Марија Наумовска која ја користи локацијата за да биде „нешто повеќе од класичен потсетник“. Наместо да ги памтите обврските, апликацијата ќе ве потсети за нив кога ќе пристигнете на локацијата каде треба да бидат извршени, пример, да купите намирници ако сте блиску до некоја продавница или да платите сметки […]

Прочитај повеќе

Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе

Организирана од ново-основаниот македонски акселератор SuperFounders Skopje, истите луѓе кои секоја среда организираат собири за стартапи, Start програмата е наменета да им помогне на македонските програмери и дизајнери да креираат иницијален бизнис план, да направат прототип од својот продукт и да научат да го продадат тој продукт пред публиката и можните инвеститори. Рокот за пријавување […]

Прочитај повеќе