Најавен е првиот стартап митап на SuperFounders Skopje во 2015-та година. Освен запознавање со стартапите и вмрежување на претприемачите, главна тема ќе биде Start програмата за менторство на локални стартапи. Програмата е наменета за сите стартапи кои започнуваат со идеја што сакаат да ја реализираат и врз неа да изградат бизнис план, но не знаат […]

Прочитај повеќе

Нова среда, нов Startup Meetuп организиран од Superfounders Skopje на кој се поканети сите стартап ентузијасти кои сакаат да научат нешто повеќе околу бизнисот зад овие нови компании. Средбата е дел од Start програмата на која се примени нови шест стартапи, кои се под менторство на искусните Superfounders ментори. Овојпат, на 11-ти јуни со почеток […]

Прочитај повеќе

Вечерва (среда) со почеток во 19:00 часот ќе се одржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje на кој ќе има две предавања за пазарно истражување и продажба, и претставување на осумте локални стартапи кои се приклучија на Start програмата. Стартапите веќе неколку недели работат на креирање на своите апликации и платформи, но се работи и […]

Прочитај повеќе

Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе

Во среда ќе се оддржи нов Startup Meetup на SuperFounders Skopje, на кој ќе се дискутира за „Патот до комерцијален успех на стартап во Македонија?“. Настанот е неформален собир на локални стартап ентузијасти и професионалци кои имаат искуство со формирање на нови компании. Покрај стартап дискусијата, на настанот ќе се презентира првата македонска акселераторска програма […]

Прочитај повеќе

Во среда, 9-ти октомври, ќе се оддржи вториот Startup Meetup во Скопје. Startup Meetup во моментов е неформално дружење, запознавање и вмрежување на луѓе кои се бават со стартапи, нивно менторирање, инвестирање и претприемаштво, но се планира да стане традиционален собир за стартапи кој ќе се оддржува секоја среда. На овој втор Startup Meetup ќе […]

Прочитај повеќе