Дали некогаш ве интересирало како изгледаат канцелариите на најголемите компании од гејминг индустријата? Web Snapshots, кој ги презентира канцелариите на најголемите компании, оддели специјален дел само за канцелариите на гејминг студијата кои, како што може да се очекува од компании кои прават игри, се навистина креативни и забавни за да ви се посака да работите […]

Прочитај повеќе

Изминантиот месец беа објавени заработките на поголем број на дизајнери на видео игри и производители на конзоли. Заедничко за најголем број од нив е што скоро сите со исклучок на Microsoft забележале загуби и намалена заработка за истиот период лани за првиот квартал, кој во финансиска смисла трае од крајот на март до почетокот на […]

Прочитај повеќе