Arduino го објави својот Arduino TRE кој работи на Texas Instruments Sitara AM335x ARM Cortex-A8 процесор. Според Texas Instruments, 1GHz процесор на TRE е најмоќното Arduino досега кое работи целосно на Linux. Arduino TRE ќе биде достапен напролет преку arduino.cc и сите дистрибутери, додека цената се’ уште не е позната. „За првпат, корисниците на Arduino […]

Прочитај повеќе