Nintendo ја претстави новата конзола Nintendo NX. Конзолата e составена од три дела, дисплеј и два контролери кои се спојуваат во една конзола, јави Eurogamer. Контролерите се прицврстуваат од двете страни на дисплејот, но може да се користат и исклучени. Кога корисникот е во близина на телевизор, може да го приклучи системот и да игра […]

Прочитај повеќе

Изминантиот месец беа објавени заработките на поголем број на дизајнери на видео игри и производители на конзоли. Заедничко за најголем број од нив е што скоро сите со исклучок на Microsoft забележале загуби и намалена заработка за истиот период лани за првиот квартал, кој во финансиска смисла трае од крајот на март до почетокот на […]

Прочитај повеќе