Бугарскиот акцелератор Eleven се враќа со нова инвестициска рунда, но и со мали промени. Eleven сега ќе инвестира во помалку стартапи, но ќе инвестира повеќе време и пари во стартапите кои ќе ги вклучи во своите програми. Макасималната инвестиција во стартапи е зголемена од 200.000 на 1 милион евра, а во следните неколку години се […]

Прочитај повеќе

Хрватско-македонскиот стартап u:Plug успешно ја заврши втората инвестициска рунда со бугарскиот акселератор Eleven. Акселераторот сега ќе инвестира нови 100.000 долари во стартапот, по првичните 25.000 eвра кои ги доби за влез во менторската програма. Парите ќе бидат трошени за развивање на модерниот домашен штекер, и отварање на канцеларии во Хрватска и Македонија. „Исклучително сме задоволни […]

Прочитај повеќе

ThiefScry e хрватски стартап и е своевиден паметен катанец за заклучување на велосипед. Уредот може да се искористи за 90 отсто од постоечките велосипеди, а поставувањето е едноставно на задното тркало на велосипедот. Стартапот успеа да влезе во бугарскиот акселератор Eleven кој ќе инвестира 25.000 евра во него. ThiefScry доаѓа со GPS поддршка, но катанецот […]

Прочитај повеќе

Бугарскиот стартап акцелератор LAUNCHub го отвори седмиот круг на пријавување на стартапи кои можат да го „направат следниот голем чекор“. Почетните инвестиции се вредни 200.000 евра., заедно со можност за менторство која ја нуди акселераторот. Овојпат LAUNCHub е во потрага по стартапи кои креираат алатки за девелопери, уреди за Интернет на нештата, здравствена индустрија, биткоини, […]

Прочитај повеќе

Дури единаесет српски стартапи се добитници на 760.000 евра од бугарскиот стартап акцелератор Eleven досега, јавува Startit. Станува збор за 11 компании кој вкупно имат 45 вработени, поточно 17 основачи и 28 вработени. Според Дилијан Димов, претставник на бугарскиот акселератор Eleven, кој има европска пари (12 мил, евра) наменети за инвестирање во ИТ сцената во […]

Прочитај повеќе

Стартуван пред само три месеци, u:Plug сега е блиску да го продава својот уред кој ќе го редефинира домашниот штекер. Стартапот, основан од Иван Јелушиќ, Даниел Рупиќ и Митко Цабевски, доби 25.000 евра инвестиција од бугарскиот акселератор Eleven, oткако помина неколку дена во Софија каде со помош на ментори го развиваа бизнис планот. Тоа што […]

Прочитај повеќе

Бугарскиот стартап акселератор Eleven ја започна седмата рунда инвестиции во која ќе им понуди до 100.000 евра на стартапите. Со програмот за финансирање Eleven 100 стартапите ќе добијат првин 25.000 евра, за кои треба да отстапат 8 отсто од сопственоста на компанијата, а потоа и дополнителни 75.000 по првиот месец. За споредба минатата програма Eleven […]

Прочитај повеќе

Бугарскиот акселератор Eleven отвори нова, шеста рунда на апликации од стартапи. Покрај стандардната програма за стартапи во рана фаза во кои ќе се инвестираат 25.000 евра во замена за 8% од компанијата, стартува и експериментална Eleven 100 програма за напредни стартапи во кои ќе бидат инвестирани 100.000 евра. Овие пари се наменети за стартапи кои […]

Прочитај повеќе

Белградскиот стартап Farmia доби 25.000 евра инвестиција од акселераторот Eleven за да го олесни процесот при купување на добиток, пишува Startit.rs. Целта на стартапот, основан од Милош Милиќ и Срѓан Ступар, е да понуди веб продавница за поефикасно и поедноставно купување на животни во сточарската и месната индустрија, во што е вклучен и транспортот и […]

Прочитај повеќе

По повод петата рунда пријави на Eleven и LAUNCHub, основачот на бугарскиот акселератор Ивајло Симов објави пост кој може да им послужи на сите регионални стартапи како водич до инвестиција. Во постот насловен како „Ова се стартап идеи во кои би инвестирале“, г. Симов во неколку клучни точки објаснува на што треба стартапите да се […]

Прочитај повеќе

Бугарските стартап акселератори Eleven и LAUNCHub отвараат нови рунди апликации за регионалните стартапи кои сакаат да добијат пари за понатамошен развој. Двата акселератори, со поддршка од Европската Унија, до сега имаат поделено 4,5 милиони евра за 70 старапи, меѓу кои и македонскиот Tesseract Interactive кои добија 30.000 долари инвестиција за развој на својата игра Excubator. […]

Прочитај повеќе