Дали апликациите кои се плаќаат се во невоља? Се чини дека freemium апликациите – апликации кои се бесплатни, но нудат можност за микротрансакции – стануваат се популарен модел за успех на една апликација, засенувајќи ги платените и бесплатните апликации. Пример за ова е Fifa 14, игра која претходно се плаќаше, сега е бесплатна со опција […]

Прочитај повеќе