Elliptic Labs објави SDK со кој ќе им дозволи на сите заинтересирани Android развивачи да го користат нивниот интерфејс за интеракција без допир со паметни телефони и таблет компјутери. Технологијата со помош на ултразвук го регистрира движењата во околината на уредите и тоа во 3Д простор во агол 180 степени пред уредот. Засега ова е […]

Прочитај повеќе