Група истражувачи од Санта Барбара успеа да дојде до интересно сознание. Преку анализа на ултразвукот на мониторот може да се дојде до податоци од она што е прикажано на мониторот. Истражувачите ја презентираа технологијата на Crypto 2018, јави Wired. Ова би им овозможило на напаѓачите да откријат што има на екранот преку анализа на звук. […]

Прочитај повеќе

3Д принтерите се дефинитивно „the next big thing” бидејќи ни нудат физички објекти за кои не знаевме дека постојат. Последната приказна за моќта на оваа технологија е за Татјана Гера која е слепа од својата седумнаесетта година. Благодарение на принтерите таа успеа да го допре ултразвукот на своето бебе. За креирање на моделот е искористен […]

Прочитај повеќе

3Д-печатеното медицинско помагало кое е замена за гипсот кој се користи традиционално при скршениците само што стана подобро. Cortex 3D покрај испечатената копија која е далеку полесна од гипсот сега доаѓа со интегриран ултразвук кој овозможува побрза регенерација на оштетеното ткиво. Отпечатените копии овозможуваат намалување на неријатностите на пациентите. 3Д отпечатоците се полесни од гипсот, […]

Прочитај повеќе

Elliptic Labs објави SDK со кој ќе им дозволи на сите заинтересирани Android развивачи да го користат нивниот интерфејс за интеракција без допир со паметни телефони и таблет компјутери. Технологијата со помош на ултразвук го регистрира движењата во околината на уредите и тоа во 3Д простор во агол 180 степени пред уредот. Засега ова е […]

Прочитај повеќе