Овој текст е дел од серијалот „ФИТР грантови” во кои што ги контактиравме фирмите кои имаат ИТ решенија на последнитe повици за грантови на ФИТР. Идејата зад серијалот е јавноста подобро да се запознае со компанијата, продуктот и очекувањата поврзани со грантовите. ИТ.МК се обиде да стапи во контакт со сите компании од ИТ секторот […]

Прочитај повеќе

Јапонската компанија Terra Motors објавува дека го креираа првиот електричен мотор за масовно производство. A4000i наликува на мопед, но всушност е „4.500 долари вреден додаток за iPhone“, пишува The Verge. Моторот A4000i доаѓа со специјален простор на возачката табла во кој може да се смести iPhone. Телефонот и возилото се поврзуваат преку Bluetooth и преку […]

Прочитај повеќе