Иако Crysis 2 не освои награди за најдобра игра, ниту за најдобар шутер, според податоците на TorrentFreak, таа е најпиратирана игра за PC во 2011 година. Можеби високиот број на пиратирани копии на Crysis 2 не е изненадувачки, со оглед на тоа дека играта се појави во продавниците во март лани, а можеше да се […]

Прочитај повеќе

Изминантиот месец беа објавени заработките на поголем број на дизајнери на видео игри и производители на конзоли. Заедничко за најголем број од нив е што скоро сите со исклучок на Microsoft забележале загуби и намалена заработка за истиот период лани за првиот квартал, кој во финансиска смисла трае од крајот на март до почетокот на […]

Прочитај повеќе