Chadder е нова апликација за безбедно испраќање на пораки која доаѓа под покровителство на Џон Мекафи, креатор на познатиот безбедносен софтвер McAfee. Апликацијата, направена од Etransfr и Future Tense Private Systems, компанија основана токму од г.Мекафи, обезбедува пораките да може единствено да ги прочита единствено корисникот за кој се наменети, останатите кои можеби ќе ја […]

Прочитај повеќе

Основачот на безбедносната компанија McAffe, Џон Мекафи, ја најави својата нова иновација за која вели дека може да ја надмудри американската Агенција за национална безбедност (NSA). NSA е инволвирана во скандалите кои, со помош на доверливите документи на Едвад Сноуден, откриваат дека агенцијата буквално го прислушува Интернетот и може да пристапи до податоците на милиони […]

Прочитај повеќе