По Олимписките и Параолимпискиоте игри во Рио, следниот месец ќе се одржи и првата киборг олимпијада. На настанот ќе учествуваат луѓе со егзоскелет, електронски раце, инвалидски колички со сопствен погон и друга асистивна технологија. Натпреварите во Cybathlon ќе се одржат во близина на Цирих на 8 октомври. На натпреварите ќе учествуваат 50 тимови кои ќе се натпреваруваат […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа дека стартапите не располагаат со голема сума на пари, местото и трошоците кои се потребни за водење на еден стартап проект играат и тоа каква улога. Луѓето позади Staff.com направија инфографик за тоа колку би ве чинело да изградете стартап од 2 веб развивачи и 1 дизајнер во Цирих, Сиднеј, Њу […]

Прочитај повеќе