Valve започна со претпродажба на своите први конзоли заедно со Steam Link – уред за стрим на игри од PC на останатите уреди во домот. Првите конзоли во продажба ќе се појават на 16 октомври, а во продавниците ќе бидат достапни веќе од 10 ноември, јави Polygon. Први производители кои започнуваат со продавање на конзолите […]

Прочитај повеќе

Доколку со нетрпение ги очекувате Steam Machines, тогаш Valve има лоши вести за вас. Компанијата го одложи излегувањето во продажба на Steam Machines за 2015 година. Сепак иако ова се лоши вести, главен приоритет на Valve е кога корисниците ќе ја добијат конзолата да го добијат најдоброто можно искуство. „Сега користиме бежични прототип контролери за […]

Прочитај повеќе

Тачпадот ќе биде отстранет од новиот контролер на Valve, и наместо него ќе се оди на постандардните физички копчиња, јавува Verge. Екранот на допир ќе биде отстранет бидејќи се повторува со останатите делови од контролите, а и не им помага на играчите. Наместо ова на средина на контролерот ќе има нова контрола која Valve ја […]

Прочитај повеќе

Речиси еден месец откако започнаа да ги испраќаат тест конзолите Valve го објави списокот на партнери и спецификациите за Steam Machine. Минималната цена на конзолите е 500 долари, а сите имаат најмалку 8 GB RAM. Покрај Intel процесорите на конзолите ќе доаѓаат и од AMD, а производители на графички картички за Steam Machines се Intel, […]

Прочитај повеќе

Првите конзоли од Valve, Steam Machines, започнаа да пристигаат кај бета тестерите, а веќе можеме да го видиме првото „unboxing“ на конзолата од фановите, вели гејминг сајтот Kotaku. Steam Machine доаѓа во интересно пакување, заедно со сите потребни кабли за поврзување, упатствата и бета верзијата на контролерот за играње. Се очекува за време на тестирањето […]

Прочитај повеќе

Неколку месеци откако го објави Steam ОС, Valve се приклучи кон The Linux Foundation. Фондацијата е непрофитна група која се залага за поголем напредок и промоција на Linux, а бенефитот од соработката е што Valve ќе може да го насочи развојот на оперативниот систем во посакувана насока што во нивен случај несомнено е гејмингот, пишува […]

Прочитај повеќе

Valve покани бета тестери кој ќе ги испробаат 300-те прототипови од Steam Machines, нова конзола која ќе се појави на пазарот во 2014-та година. Ова е втора објава од Valva деновиве откако беше претставен Steam ОС. Конзолата е оптимизирана за оперативниот систем преку кој ќе може да се пристапи до продавницата на Valve, но и […]

Прочитај повеќе