Студентите по инженерство заработуваат двојно повеќе пари од студентите кои студираат психологија и уметност, открива истражувaњето на CareerMeasures. Разликата во платите помеѓу професиите е огромна, пример студентите во САД кои завршиле компјутерски науки заработуваат околу 66.000 долари годишно, студентите кои и се посветиле на математиката заработуваат околу 60.000 долари, а механичките инженери дури 77.00 долари. […]

Прочитај повеќе