Првите конзоли од Valve, Steam Machines, започнаа да пристигаат кај бета тестерите, а веќе можеме да го видиме првото „unboxing“ на конзолата од фановите, вели гејминг сајтот Kotaku. Steam Machine доаѓа во интересно пакување, заедно со сите потребни кабли за поврзување, упатствата и бета верзијата на контролерот за играње. Се очекува за време на тестирањето […]

Прочитај повеќе

Нешто порано од најавите Valve ја издаде првата бета верзија на оперативниот систем Steam OS, засега со прилично ригорозни софтвер побарувања и препорака дека е наменет за корисници со одлични познавања на Linux оперативниот систем. За сите останати Valve препорачува да почекаат до 2014 година кога ќе биде достапна финална верзија на Steam OS. „Станува […]

Прочитај повеќе

Неколку месеци откако го објави Steam ОС, Valve се приклучи кон The Linux Foundation. Фондацијата е непрофитна група која се залага за поголем напредок и промоција на Linux, а бенефитот од соработката е што Valve ќе може да го насочи развојот на оперативниот систем во посакувана насока што во нивен случај несомнено е гејмингот, пишува […]

Прочитај повеќе

Valve покани бета тестери кој ќе ги испробаат 300-те прототипови од Steam Machines, нова конзола која ќе се појави на пазарот во 2014-та година. Ова е втора објава од Valva деновиве откако беше претставен Steam ОС. Конзолата е оптимизирана за оперативниот систем преку кој ќе може да се пристапи до продавницата на Valve, но и […]

Прочитај повеќе

Valve ја откри првата од трите непознати најави од новиот „универзум за забава во дневната соба“. За Steam конзола ќе мора да бидеме потрпеливи, бидеќи првата објава е Steam OS, оперативен систем базиран на сегашната Steam платформа и Linux. Steam OS е оперативен систем со интерфејс наменет на корисниците кои сакаат своите игри да ги […]

Прочитај повеќе