Има бројни и одлични календари за iPhone, како Any.do Cal или Sunrise, но Peek Calendar е една од поинтересните не затоа што нуди изобилство на опции за менаџирање на времето, туку бидејќи е едноставна. Минималистичкиот дизајн на Peek Calendar е постигнат поради забавнот начин на додавање на обврските кои се скриени зад деновите. Многу интересна […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за четување, WhatsApp, која има околу 350 милиони корисници, ја дочека долго најавуваната надградба за iOS 7. Дизајнот на надградената апликација сега подобро се вклопува во новиот минималистички дизајн на iOS, а надградена е опцијата за разговор со повеќе луѓе со воведување на broadcast-листа, олеснето е користењето на функцијата за блокирање на контакти, а […]

Прочитај повеќе

iOS 7 е повеќе од храбар обид да се престави свеж и редизајниран оперативен систем на корисници кои го сакаат iPhone поради неговата едноставност. Toj e идниот OС за сите следни уреди на Apple, од телефони и таблет компјутери до паметни часовници. Но, iOS 7 доаѓа во време кога Apple мораше да престави нешто поново […]

Прочитај повеќе