Error 53 е добра грешка за корисниците, вели Apple. Откако над 180.000 корисници се пожалија на сајтот на Apple дека грешката им го блокирала телефонот, Apple излезе со објаснување дека Error 53 е наменета да ја штити безбедноста на корисниците. Но, многумина се сомневаат во вистината која доаѓа од Купертино. Грешката се појавува доколку телефонот […]

Прочитај повеќе

FingerKey е апликација за Mac која ќе ви помогне да го отклучите вашиот Mac со помош на TouchID сензорот на iPhone. Апликацијата овозможува едноставно отклучување на компјутерот со поставување на прстот врз iPhone сензорот, ова подразбира дека мора да бидете сопственик на Mac-от и на телефонот. Апликацијата овозможува да го отклучите комјутерот или комјутерите доколку […]

Прочитај повеќе

Најстарото и најголемо здружение на хакери, германскиот Chaos Computers Club (CCC), објави видео во кое го демонстрираат пробивањето на новиот iPhone 5S преку сензорот за читање на отпечатоци. Тие доцна во саботата го објавија својот прилично едноставен метод на хакирање, за кој Apple тврдеше дека претставува нова ера во безбедноста на iPhone. Се што треба […]

Прочитај повеќе