Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, четириесет и прво издание. Вест на неделата: Guild Wars 2: Path of Fire Последниот пат кога зборувавме за можната експанзија за Guild Wars 2, кажавме дека проширувањето ќе не однесе на континентот Елона и тоа за отприлика три-до-четири месеци. […]

Прочитај повеќе

Конечно! Rockstar Games престана да си поигрува со PC гејмерите и ја најави Grand Theft Auto 5 за PC. Играта конечно ќе биде достапна на PC на 27 јануари 2015 година. Со ова играта ќе биде достапна на PC, само неколку месеци по излегувањето на Xbox One и PlayStation 4 верзијата која е најавена за […]

Прочитај повеќе

Можеби GTA V е најдобро продаван дел на GTA серијалот, но во голем дел популарноста на играта пред сè, се должи и на популарноста на серијалот кој е присутен повеќе од 15 години. GTA 1 или само GTA е почетокот на неверојатниот серијал на Rockstar Games тогаш под името TMA Design Ltd., во најголем дел […]

Прочитај повеќе

Само 24-часа откако излезе во продажба Grand Theft Auto V, заработи неверојатни 800 милиони долари. Со ова, петтото продолжение на популарната игра е најпродавана „епизода“ на GTA, но и најбрзо продаван наслов кои го издале, соопштија Take Two, издавач на игри. „Сите во Take-Two се воодушевени од првичниот интерес за Grand Theft Auto. Уште еднаш […]

Прочитај повеќе