Собранието на Република Македонија се пофали со нов веб сајт кој има таканаречен „responsive“ дизајн кој ја променува својата форма зависно од големината на екранот од кој го читате. Респонзивните дизајни стануваат се попопуларни поради различните уреди преку кои сурфаме, па Собранието, кое и пред тоа имаше релативно добар сајт, наместо да прави две различни […]

Прочитај повеќе

Со сè поголемата достапност на мобилниот интернет, дури 47 отсто од електронската пошта се отвора на преносни уреди: паметни телефони или таблет компјутери. Анализата е направена на над 250 милиони отворени пораки, пренесува The Next Web. Токму поради ова е потребна еволуција на електронската пошта која ќе биде интерактивна, со цел подобро искуство на корисниците […]

Прочитај повеќе