Производителот на електроника, Broadcom во зделка вредна 19 милијарди долари го купува производителот на софтвер CA Technologies. Договорот претставува мало изненадување со оглед на тоа дека е прва софтверска компанија која Broadcom ја купува. „Оваа трансакција претставува важен дел, додека создаваме една од водечките компании за инфраструктурни технологии во светот “, објаснува извршниот директор на […]

Прочитај повеќе

Со растот на популарноста на разновидните мобилни платформи, расте и заканата од разни злонамерни напади, особено за Android уредите. Juniper Networks неодамна објави извештај кој вели дека бројката на малициозни закани за Android уредите има пораснато за 400 отсто. Според студијата, овие вируси најмногу се шират со преземање на разни апликации. Една од поновите закани, […]

Прочитај повеќе