Од неодамна, Firefox ги израдува корисниците со нова алатка која дополнително го олеснува споделувањето приватни содржини. Firefox Send ви дозволува да испратите некому фајл до 1GB така што ќе го „фатите“ и „пуштите“ фајлот во вашиот прелистувач и ќе споделите шифриран линк за преземање. Вака споделениот фајл останува активен само во првите 24 часа или […]

Прочитај повеќе

Споделувањето на поголеми фајлови не секогаш е едноставно. Mozilla има намера ова да го промени со нов и супер едноставен сервис – Send. Откако ќе отидете на страната, сѐ што треба е да гo прикачите фаjлот кој сакате да го споделите. Потоа Send креира линк кој треба да им го испратите на корисниците кои треба да […]

Прочитај повеќе

Rename Master е програм кој особено ќе биде ценет од дигиталните колекционери кои не сакааат повеќе да губат време со макотрпно преименување групи од фајлови. Наместо индивидуално преименување на вашите песни, филмови или слики, Rename Master додава, отстранува или заменува делови од името на фајловите, а и извршува дополнителни промени врз таговите. Последната верзија додава Keep […]

Прочитај повеќе

BitTorrent објави нова верзија, 1.4, за својот Sync сервис, која сега го олеснува споделувањето на содржина. Компанијата на својот блог објави и дека алатката за споделување на големи фајлови веќе стигна до бројката 10 милиони преземања. Новитет во верзијата 1.4 – за сите десктоп и мобилни платформи – е воведувањето на линкови кои ќе го […]

Прочитај повеќе

PushBullet е Android апликација која овозможува споделување на фајлови и линкови од Google Chrome на телефонот. Апликацијата се инсталира во два дела, како веб апликација на Chrome и Android апликација на телефонот. Најголема предност на апликацијата е едноставноста со која си ги препраќате фајловите или линковите. Вообичаено доколку саката нешто што го гледате во прелистувачот […]

Прочитај повеќе

Transporter Sync е уред кој е своевиден домашен облак што овозможува зачувување на податоци од сите уреди на едно место. Sync треба да овозможи едноставно споделување на фајлови помеѓу сите паметни уреди кои ги поседуваат корисниците без дополнителна месечна претплата. Можеби поважно во време кога приватноста на корисниците е доведена во прашање, документите остануваат надвор […]

Прочитај повеќе

Стартапот Bump Technologies, кој ја креираше апликацијата за споделување на фајлови – Bump отсега е во сопственост на Google, јави New York Times. „Наша цел во Bump отсекогаш беше да ги направиме наједноставните алатки за споделување на информации со останатите корисници и нивните уреди. Се обидуваме да креираме искуства кои наликуваат на магија, кои се овозможени од […]

Прочитај повеќе