Гејб Њувел, еден од ко-основачите на Valve, на овогодинешното издание на LinuxCon најави големи новости во текот на следниот период, а се однесуваа за Linux како платформа за играње. Можеби сеуште е рано да се потврди дека Linux ќе стане успешна гејминг платформа, бидејќи во моментот држи помалку од еден процент на пазарот според број […]

Прочитај повеќе