Google Maps for Business е новата алатка во рацете на HALO Trust, британска организација која специјализира во отстранување на мини и останати воени материјали, која ќе помогне за отстранување на минските полиња во Косово. „Во Косово луѓето се враќаат во својата татковина по конфликтот во 1999, работиме во блиска соработка со властите и локалното население за […]

Прочитај повеќе