Новогодишните празници одамна поминаа, но, некако, вашите новогодишни резолуции за поздраво и повитко тело и понатаму се во мирување. Многумина во слична ситуација, посегнуваат по една, или десет, фитнес апликации, но, со оглед на големиот интерес во вакво нешто, пазарот со фитнес апликации е исклучително презаситен и тешко се пронаоѓа идеалната апликација. MyFitnessPal е една […]

Прочитај повеќе

Новата година е период кога ветуваме многу, а (обично) исполнуваме малку. Проблемот се чини дека е во незнаење како ефикасно да се мотивираме и организираме, особено на подолги стази. Humble Bundle не го сака тоа и нуди невообичаен пакет од дигитални книги кои ќе пробаат да ве научат да ги отстраните менталните пречки и правилно […]

Прочитај повеќе

  Бизнисот и науката ќе работат заедно за создавање иновативни компании Создавање на нови суперкомпјутерски апликации, производство на додатоци во исхраната со растителни екстракти, како и иновативен центар за кулинарство, се само дел од проектите што ќе се развиваат во новиот научно-технолошки парк T+IN. Стратешките насоки за развој на технолошкиот парк беа презентирани од неговиот […]

Прочитај повеќе

Крајот на летото за најголемиот дел од нас значи пофокусирано враќање на работа, намалување на физичките активности, помалку внимание на исхраната, а со тоа и зголемување на килограмите. Eat This Much е онлајн сервис кој е погоден особено во овој период од годината, а има за цел да ви помогне да ја оддржувате или постигнете […]

Прочитај повеќе