(Ова е гостински текст на Борис Ристовски, кој верува дека проблемот со јавниот превоз е поголем од промената на навиките за електронските картички, а можностите за ЈСП се уште поголеми.) Eдна од мерките за намалување на загадувањето на воздухот е препораката за користење на јавниот превоз наместо возење автомобил. Самата препорака е во ред, но […]

Прочитај повеќе

Иако паметните часовници засега имаат улога само како “продолжена рака” на паметните телефони, поради својата природа нудат многу повеќе можности. Како и кај телефоните, иднината на паметните часовници зависи воглавном од апликациите кои ќе бидат на нив. Sony Smartwatch 2, Samsung Galaxy Gear, Pebble се дел од веќе претставените часовници, а на големо се зборува […]

Прочитај повеќе