Во среда, на 26.јули 2017 година, пет години по првиот организиран собир на локалните Instagram ентузијасти, закажан е нов #InstaMeetSkopje. Со почеток во 19 часот, во градскиот парк во Скопје (кај Фонтана) љубителите на оваа, сега веќе масовно користена апликација, ќе се дружат и споделуваат фотографии на тема – движење. За потсетување, првиот собир во […]

Прочитај повеќе

Блогот за љубителите на фотографии Instagraphy организира изложба на Instagram фотографии. Изложбата е по повод првиот роденден на страницата. Настанот е закажан за 16 февруари со почеток во 21:00 часот, а ќе се одржи во Concept 37 во Скопје. На #instagraphytk ќе бидат изложени фотографии од над 120 инстаграмџии. Истовремено изложбата има и хуманитарен карактер. Секоја од фотографиите […]

Прочитај повеќе

Instagram објави две новости: стримување на видео во живо преку Instagram Stories и опцијата за бришење на фотографии и видеа од Instagram Direct. Компанијата се пофали и дека Instagram Stories опцијата дневно е користена од над 100 милиони луѓе ширум светот. Најавата на опцијата за стримување во живо е очекуванa, особено по успехот на Facebook Live видеата. Концептот исто така […]

Прочитај повеќе

Instagraphy e вебсајт на неформалната македонска Instagram заедница. Целта на проектот е да се прошири заедницата, но и можност да се разгледаат неколку интересни содржини. Страницата е наменета за сите љубители на фотографија и на инстаграм фотографија. Посетителите можат да разгледаат прекрасни фотографии или да пронајдат нови интересни профили за следење. Освен ова, добар дел […]

Прочитај повеќе

Instagram најавува дека наскоро ќе воведе реклами, ако сé оди според планот популарниот сервис за споделување фотографии ќе ги добие првите реклами уште на почетокот од следната година, објави Емили Вајт за Wall Street Journal. „Сакаме да  заработиме на долг рок, но чувстваме притисок тоа да биде веднаш“, изјавува Емили Вајт. Се чини дека изјавата […]

Прочитај повеќе