Седми октомври е прв понеделник од месецот, кога традиционално се одржува Mobile Monday Macedonia. На осумнаесетото издание, кое започнува во 18:30 часот во МКЦ, ќе гостуваат eWorld Community кои ќе ја претстават својата апликација Meetinger. eWorld е заедница на неформална група на програмери кои целат да го подобра информатичкото општество во Македонија и поширока. Една […]

Прочитај повеќе

Meetinger e нова македонска апликација чија цел е да го олесни организирањето на состаноци. Во моментов има две верзии, бесплатна и платена, кои се достапни за Android, а наскоро апликацијата ќе биде достапна и за iOS и на веб, вели Ана Стојкова од eWorld Community. Заедницата на ИТ професионалци вели дека дел од парите кои […]

Прочитај повеќе