Нова недела, и уште едно ново неверојатно откритие дека американските и британските власти го набљудуваат целиот Интернет. Новите детали од доверливите документи на американската Агенција за национална безбедност (NSA), објавени јавно од аналитичарот на CIA, Eдвард Сноуден, откриваат дека NSA и нивните британски колеги GCHQ можат да ја отклучат енкрипцијата која ги штити корисничките податоци […]

Прочитај повеќе