Microsoft на Insider верзијата претстави надградба која веројатно никој не ја очекувал. Notepad е веројатно наједноставниот едитор, но наскоро ќе има мала надградба. Ова е вторпат последниве неколку месеци да биде надграден текст едиторот. Во октомвриската надградба на Windows веќе еднаш беше надграден Notepad, тогаш со поддршка за фајлови чии редови завршуваат како Unix, потсетува […]

Прочитај повеќе

The Writer е нова iOS апликација од креаторите на Wordbox, Vulpi Inc. Wordbox e текст едитор кој имаше простор на најголемите светски медиуми. Апликацијата ја претставија 9to5mac, Еngaged, Тechcrunch, Мacworld, Тhenextweb, Time.com и Тhe Verge. The Writer е повторно во истата област (текст едитор), но е многу пософистицирана апликација. За користење на истата потребен е iPhone или […]

Прочитај повеќе

Dropbox конечно ја претстави официјалната верзија на Paper. Бета верзијата на апликацијата е достапна веќе неколку години, но сега конечно им е достапна на сите. Апликацијата е слична со голем дел од сличните апликации како Google Docs или Office 365. Ова не е за изненадување, бидејќи и досега речиси сите текст едитори се налик еден […]

Прочитај повеќе

Adobe го идаде Brackets v1.0, текст едитор со отворен код наменет за веб дизајнери. Софтверот е креиран за Windows, Mac и Linux и овозможува кодирање во HTML, CSS или JavaScript, со едноставен преглед на финалниот производ. Една од предностите е што е овозможено брзо префрлање од изгледот во прелистувач и едиторот, а овозможено е селектирање […]

Прочитај повеќе

Atom е нов текст едитор од GiTHub со отворен код и целосно бесплатен за симнување. Во моментов е достапна само за Mac OS X, но најавени се Windows и Linux верзии наскоро. Софтверот сè уште во бета, и некои функционалности не се довршени, но има доволно персонализација за да биде поинтересен за сите програмери. Според […]

Прочитај повеќе

Wordbox, iOS текст едитор, креиран од македонскиот стартап Vulpi, сега има нова тастатура која сама ги поправа грешките. Се работи за Fleksy тастатурата, производ на американската компанија Syntellia, која сега има нови SDK алатки за да може да се користена и од трети апликации. Flesky, која беше објавена како самостојна апликација пред година дена, и […]

Прочитај повеќе

Текст едиторот за преносни уреди Quip конечно ја доби својата Android верзија. Верзијата за Android доаѓа четири месеци по iOS изданието, и е достапна за таблет компјутерите како Nexus 7 и Nexus 10, известува Gigaom. Креатор на Quip е Брет Тејлор, поранешен директор за технологија во Facebook. Текст едиторот е пред се наменет за заедничка […]

Прочитај повеќе

Quip е едитор за текст кој може да го користите од десктоп, но првенствено е креиран да се користи на таблет компјутери и паметни телефони. Апликацијата користи freemium модел, односно за домашна употреба е бесплатен, а се наплаќа за опцијата со која повеќе автори може да соработуваат на текстовите. Креатор на Quip е Брет Тејлор, […]

Прочитај повеќе