Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) стартува бесплатен курс за сите кои што сакат да научат програмирање. Курсот е почетнички, односно за оние што сакаат да се запознаат со програмирањето и немаат претходно предзнаење. Ќе трае пет дена со по три часа активности во кои ќе се предава за основите на програмирањето и дизајнирањето […]

Прочитај повеќе