Project Ara, иницијативата на Motorola и еден од ретките оддели кои останаа во сопственост на Google, откако Motorola беше продадена на Lenovo може да започне со реализација, а првите модуларни телефони ќе се појават во почетокот на следната година, јавува Time. Google започнува со првите конференции за девелоперите на кои заинтересираните ќе бидат запознаени со […]

Прочитај повеќе

Германскиот хакер Sascha288 сподели интересни фотографии од неговиот проект DIY Hackintosh. Цената на компонентите кој не спаѓаат во комјутерски хардвер е околу 60 долари, а целиот компјутер е сместен во канта за ѓубре наместо куќиште. Иако хардверот не e толку импресивен и моќен како вистинскиот Mac Pro, импровизираната верзија има i3-процесор, Radeon 7750, SSD и […]

Прочитај повеќе

DIY Gamer Kit e рачна конзола од Technology Will Save Us, која како што кажува и самото име – Do It Yourself – треба самите да ја составите. Покрај забавата која ќе ја добиете од составувањето на конзолата, дополнително може да се забавувате креирајќи сопствени видео игри. Склопувањето на конзолата не е лесна работа, составена […]

Прочитај повеќе

Покрај тоа што на најголем дел од техничката роба и се радуваме како деца кога ја купуваме и инсталираме, само неколку години подоцна, кога ќе дојде нејзината замена, и кога треба да се фрли, техничката роба станува проблематична. Mashable има одбрано неколку интересни „направи си сам“ идеи што да направите со старите скенери, принтери или […]

Прочитај повеќе

Во оваа наезда на преносни компјутери, паметни телефони, таблет компјутери и лаптопи се повеќе напредува и одделот за додатоци, како на пример сталаци, покривки или маски за истите. Иако без сомневање постои повеќе додатна опрема отколку што може да изброиме, сепак најсимпатично делуваат додатоците кои корисниците сами ги изработуваат. Подолу има некои такви „направи си […]

Прочитај повеќе