Платформата мЗаедница е добитник на European Youth Award(Европска награда за млади) во категоријата Активно граѓанство како дигитално решение со влијание врз општеството. European Youth Award е европско движење за млади иноватори кои со помош на дигитални технологии го подобруваат општеството. mCommunity е интерактивна дигитална платформа која им овозможува на граѓаните на Општина Карпош во Северна […]

Прочитај повеќе

Македонскиот портал за торти, Tortijada.mk, влезе во потесниот избор за European Youth Award 2013 во категоријата Power 2 Women. Tortijada.mk е меѓу 34 други веб страни и апликации од ширум Европа кои се влезени во финалето, и се натпреваруваат за патување во Грац, Австрија каде ќе учествуваат на Фестивалот на европските младински награди. Европскиот младински […]

Прочитај повеќе