Според истражување на Strategy Analytics за периодот од јули до октомври, Samsung го помина Apple во испорачката на паметни телефони, иако Apple беше на првото место само еден квартал. Samsung, во периодот од јули до октомври придонесува со 23,8 отсто од вкупниот број на испорачани паметни телефони, или 27,8 милиони телефони, додека Apple контролира со […]

Прочитај повеќе

Компанијата за истражување на технолошките пазари, Strategy Analytics, објави извештај според кој оперативниот систем на Microsoft, Windows Phone 7, ќе зафаќа 12,3 отсто од пазарот на паметни телефони во Западна Европа во 2012 година. Овој пораст ќе се должи пред сè на партнерството на Microsoft со финската компанија Nokia, која ќе го користи Windows Phone […]

Прочитај повеќе

Според извештај на Strategy Analytics, Apple моментално е најголемиот произведувач на паметни телефони во свет, благодарение на одличната продажба на нивниот единствен телефон – iPhone. Во вториот квартал од 2011 година, Apple успеа да ги надмине Nokia и Samsung. На глобално ниво, бројката на испорачани паметни телефони за вториот квартал има пораст за 76 отсто, […]

Прочитај повеќе