Call of Duty, Grand Theft Auto и World of Warcraft често се означени како „главните виновници“ за неуспехот на децата во училиште, за насилството и за анти-социјалното однесување, иако децата се онлајн во контакт со своите пријатели. Но, тоа е архаично мислење на тие што одбиваат да ја видат технологијата како извор за креативност. Напротив, […]

Прочитај повеќе