Имате неколку годишен Android телефон, но забележувате дека, во последно време, е значително поспор од вообичаено? Доколку тоа е случајот, пред да почнете да разгледувате нови телефони, размислете дали од неодамна имате инсталирано некои апликации и дали е можно тие да се причината за неочекуваното успорување. Во случај да многу го користите телефонот, можно е […]

Прочитај повеќе

Advanced SystemCare 13 е една од најпознатите алатки за чистење на вашиот систем, како и негово забрзување. Паралелно со ова, безбедноста на вашата приватност може да е на повисоко нив, а и се поправаат најразлични проблеми поврзани со функционирањето на оперативниот систем. Многумина корисници го ценат сево ова, особено едноставноста со која се одликува Advanced […]

Прочитај повеќе

Google претстави нова услуга Page Speed која би требало да го забрза вчитувањето на вашиот веб сајт од 25 до 60%! Google претходно објавени Page Speed екстензија и API кои нудеа сугестии за забрзување на вчитувањето на сајтот. Принципот на кој работи сервисот е да ги насочите вашите DNS сервери кон Google адреса од каде […]

Прочитај повеќе