Во право сте ако мислите дека флопи дисковите се минато. Но новата емисија на 60 minutes на CBS покажа дека 8-инчни флопи дискови од 70-тите сè уште се користат во нуклеарните силоси во САД. Освен подзаборавената технологијата од пред 40 години, репортажата покажува и дека персоналот изгледа недоволно искусен, а и ракетите веќе се стари. […]

Прочитај повеќе

Се сеќавате ли на 5-инчните флопи дискети кои собираа неверојатни 1,2 MB? A на аудио касетите кои се навртуваат со молив? На форумот на IT.com.mk, Flegma стартуваше тема за „работите кои денешниве деца никогаш нема да ги искусат“ во која ги излиста сите работи кои ги правевме во времето кога технологијата беше епик откритие и […]

Прочитај повеќе