MacroDroid е апликација која, потпомогната со експериментирање од ваша страна, би можела да ви дозволи да автоматизирате каква било задача на вашиот телефон преку создавање macros. Macros се автоматизирани скрипти кои реагираат на одредена акција со некоја друга. MacroDroid – Device Automation можете да го преземете и инсталирате од Google Play продавницата. Но, за да […]

Прочитај повеќе

Поодамна пишувавме за тоа како да ги елиминирате здодевните рутини со If by IFTTT, односно како да ги автоматизирате таквите операции преку Workflow за iOS. Ellp е повеќе од истото, но во малку поразлично пакување, а причината поради која сме особени фанови на оваа бесплатна алатка е подобрата интеграција со Windows опкружувањето. Програмот ви дозволува на […]

Прочитај повеќе

Workflow е ексклузивна апликација за Apple и, во поглед на функционалноста, е доста слична со апликацијата IF by IFTTT. Како и со IF, Workflow ја препорачуваме на корисници кои сакаат поголемиот дел од нивните рутински активности да бидат автоматизирани. На пример, секој пат кога ќе сликате три слики, можете да зададете сликите автоматски да се конвертираат […]

Прочитај повеќе

Во потрагата по алатки кои би можеле значително да ни ги олеснат или целосно елиминираат здодевните рутини наидовме и на IF, создаден од добро познатиот сервис .If This Then That. If by IFTTT е мала, но исклучително корисна алатка која е заснована врз добро-познатиот принцип за сите љубители на табели и кодови. Имено, IFTTT доаѓа […]

Прочитај повеќе

If This Then That го објави својот нов сервис Do кој овозможува поедноставно користење на IFTTT за сите кои можеби не сакаа да потрошат премногу време во креирање на своите акции. Oбјавени се нови три апликации – Do Button, Do Camera и Do Note кои преку drag and drop овозможуваат едноставно креирање на aктивности. Доколку сте […]

Прочитај повеќе

Апликацијата позната под акронимот IFТТТ (If This Then That) конечно е пристигна и на Android. Апликацијата овозможува автоматизација на дел од функциите на паметните телефони со примена на едноставното „ако… тогаш…“. Корисниците најпрво треба да ги активираат каналите на IFTTT. Како канал може да се искористи Facebook, Gmail, Twitter, но и уреди како Philips Hue-паметна […]

Прочитај повеќе

Оставете го Интернетот да работи наместо вас, е пораката која ќе ве пречека доколку го отворите IFTTT. If This Then That e алатка со која можете да автоматизирате огромен број на акции да се извршат од 69 различни веб сервиси. На пример, кога некој ќе ве означи на фотографија на Facebook, можете да поставите истата […]

Прочитај повеќе