Аркадните игри, особено оние од осумдесеттите години и понатаму имаат посебно место во нашите срца. Еден од најпопуларните енџини за пребарување GIF фајлови, пружа интересни можности за продолжено негување на таквата носталгичната жичка. На следниот сајт можете да играте и споделувате таканаречени микро игри кои се одликуваат со ретро графика, музика и аудио ефекти. Иако […]

Прочитај повеќе

Вообичаено кога помислуваме на гифови, или ни текнува на шеговит коментар или на смешен клип. Сепак корисноста на гифовите е многу поглема. Дигиталната платформа Giphy создаде библиотека од 2.000 гифови, своевиден речник на знаковниот јазик. Да појасниме, Sign with Robert сe однесува на знаковниот јазик кој се говори во САД. Ако го научите овој јазик најверојатно нема да […]

Прочитај повеќе

Популарниот сервис за гифови, Giphy, им овозможи на корисниците да комбинираат слики и текст за да креираат сопствени анимации. Gif едиторот е веб алатка која овозможува брзо додавање на најразлични филтри, ефекти, стикери, анимации или текст на веќе постоечки слики и нивно претворање во позабавни слики. Ефектите се сместени во повеќе категории кои корисникот може […]

Прочитај повеќе

Facebook до сега успеваше да ги игнорира анимираните .gif фајлови кои го опседнаа интернетот. Но, сега пребарувачот за gif фајлови, Giphy, успеа да креира код кој всушност ги врти анимациите на мрежата. Се што треба да направите е да постирате URL од gif фајловите на Facebook или да споделите фајл на мрежата директно преку Giphy […]

Прочитај повеќе