Силиконска долина е термин кој се употребува за областа која се наоѓа на јужниот дел од заливот Сан Франциско, поточно за долината Санта Клара. Долината е позната по тоа што најголемите технолошки и компјутерски корпорации се наоѓаат токму таму. И покрај тоа што низ светот постојат многу високо технолошки центри, Силиконската долина сè уште важи […]

Прочитај повеќе